Opskrifter

Opskrifter

Følg med i Brødrene Koch’s “Mad Blog” hvor vi deler ud af udvalgte opskrifter, fra hverdagen i vores forskellige restauranter
Restaurant Koch, Det Glade Vanvid, Frøken Koch og Pomodoro.

 

Brødet fra Det Glade Vanvid

broed

2 Brød

Ingredienser:

2 ½ dl. lunken vand

25 gr. gær

10 gr. salt

1 tsk. pizzakrydderi

1 spsk. honning

1 spsk. olivenolie

215 gr. durummel

210 gr. hvedemel

Fremgangsmåde:

Vand og gær røres sammen de øvrige ingredienser kommes i mel til sidst. Køres 5-8 min. slåes sammen og formes til runde kugler ’a 380 gr. De hæver 30 minutter og bages 30 minutter ved 185 gr. med lidt vand i bunden.

Persille Aioli

aioli

Ingredienser:

1/2 dl. æggeblommer

2  spsk. friskpresset citronsaft

1 fed revet/presset hvidløg

5 gr. salt

1/2 spsk. dijonsennep

½ bundt – Fint hakket bredbladet persille

3  dl. smagneutral olie + 1 dl. olivenolie

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få mayonnaisen til at skille. Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise. Smag til med revet hvidløg, sennep og citron og pisk det i mayonnaisen, så det bliver til en Aioli. Vend til sidst, fint hakket persille i Aiolien.

Citron Fromage

Citronfromage

Ingredienser:

Del 1:

400 gr. sukker

300 gr. past. blommer

300 gr. past. helæg

1 stang vaniljemarv

Skallen fra 4 stk.  citroner

Del  2:

Citronsaft 2½ dl.

8 blade husblas (16 gram)

Del 3:

1L fløde

Fremgangsmåde:

Del 1 piskes til en luftig æggesnaps hvori del 2, den lune citronsaft med husblassen, er monteret. Inden det vendes sammen med del 3, den let piskede fløde. Massen kan derefter sættes i sin ønskede form og blive pyntet med friske bær og karamel.